Casă – Muzeu de Artă Populară

el

Casă transformată în muzeu de artă populară într-un sat din Dobrogea

de Florin Petrescu

La 69 km de orașul Tulcea, se afla satul Vișina, parte din comuna Jurilovca. Vișina este o veche localitate dobrogeană alcătuită din români și bulgari. Tot aici se găsește și muzeul de artă populară deținut de Paraschiva Constantin, o femeie în vârstă de 74 de ani ce practică arta țesutului la război de aproximativ 60 de ani. Născută într-o familie cu origini bulgare, Paraschiva Constantin a strâns o adevărată colecție de obiecte de artă populara – printre acestea: cămăși, scoarțe, covoare, fiare de calcat din secolul XIX, două mașini de cusut de la 1800 dar și războiul de țesut moștenit de la mama sa, de la care a și deprins acest mesteșug. In anul 2006 a decis să își deschidă muzeu in propria gospodărie.

Doamna Paraschiva țese la război diverse lucruri tradiționale, de la costume populare românești și bulgărești până la prosoape, cuverturi sau preșuri.

Covorul roșu îl are primit de la un profesor de la Constanța care spunea că are peste 100 de ani vechime. Pe lângă țesăturile tradiționale, în cadrul muzeului sunt expuse și fotografii de familie, amintiri de suflet.

Vă recomand cu încredere să vizitați Muzeul Constantin Paraschiva, în drumul pe care îl străbateți de la Constanța spre Delta Dunării !

Mai jos cateva imagini din cadrul muzeului dar si adresa propriului site:

Site-ul muzeului – https://constantin-paraschiva.sistemecreative.ro

Imagini: Constantin Paraschiva

https://turismsiculturainbalcani.wordpress.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s