Îți dau un deget, dar ia-mi toată mâna!

de Cintzia Angelina Mardale

Trebuie să vă spun un secret! De fapt nu știu cât de secret este acest secret pentru că ar putea oricine să îl spună.

Ai văzut până acum filmul „Oscar si Tanti Roz”? Eu l-am văzut de 3 ori până acum și în mine s-au produs niște schimbări.

Nu o să stau să fac un rezumat al filmului și nici nu îți voi strica surpriza. Trebuie să îl vezi, atât îți spun!

Ce am învățat?

  • din neplăcere, orice lucru poate să devină o plăcere
  • că viața este scurtă și că trebuie trăită la maxim
  • că nu trebuie niciodată să ne pierdem credința
  • să nu ne judecăm niciodată părinții
  • toți murim într-o zi, mai devreme sau mai târziu

De ce vă spun toate aceste lucruri? Pentu că și fără acest film aș fi tras aceleași concluzii, dar poate că nu aș fi văzut lumea așa cum o văd acum.

urban-336617_1920

Un sfat unui om care stă pe punctul de a sări de pe un pod, o picătură de apă unui copac care nu pare să își mai revină vreodată, un zâmbet dulce unui copilaș care plânge în magazin pentru că mama lui nu vrea să îi cumpere ceea ce își dorește, o mângâiere unui câine care trăiește pe stradă.

Să nu uităm de obiecte. Nu mă refer la noul Iphone care a apărut pe piață. Mă refer la obiectele care se pot repara și care merită o nouă viață, obiectele alea pe care tu nu le mai folosești pentru că nu mai sunt cool dar pentru care alții ar da orice.

Știi cât de multă nevoie are un tânăr de o canapea? Pentru că atunci când ești tânăr nu îți permiți să cumperi mobilă ca să îți mobilezi toată casa…

În fine, revenind la oile noastre, cred că ar trebui să fim mai buni. Tu nu te-ai săturat de răutățile celor din jur? De indiferența unora sau de egoism?

De ce să nu începem să ne schimbăm noi în primul rând? Hai să invităm acasă, la o masă copioasă pe cei pe care îi știm că ne comentează; hai să îi facem să ne comenteze pozitiv dacă tot o fac…

Hai să scriem și noi, ca Oscar, o scrisoare în fiecare zi. Cui? El îi scria lui Dumnezeu. Poți face și tu asta, dar ai putea și mai bine să le scrii prietenilor, rudelor cu care ai uitat să mai vorbești, persoanelor de care îți este dor sau persoanelor pe care le-ai rănit până acum cu indiferența ta!

Și dacă vrei să fii mai bun, nu trebuie neapărat să faci fapte deosebite, cred că trebuie să trăiești doar împăcat cu faptul că alții o fac în locul tău. GREȘIT!

Fă ceva. ORICE! Dar gândește-te cât de bine ar fi, atunci când îți este greu, să existe cineva care să te oprească pe stradă și să îți dea soluția la problema ta. Deci, nu mai merge cu capul plecat, uită-te la cei din jur, poate că sunt mulți care suferă dar tu nu îi vezi pentru că ești prea implicat în problemele tale.

Ia-l de mână pe cel care este rănit și trage-l după tine. Atunci când cazi, el te va ridica! Azi ajuți un om, mâine salvezi un popor întreg!! Îți dau un deget, dar ia-mi toată mâna! Cândva și eu voi avea nevoie de tot brațul!

Imagine de Use at your Ease de la Pixabay 

Text și imagini: https://angelinamardale.com

Publicații:

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s