De ce mai stai cu el?

de Cintzia Angelina Mardale

Am ieșit astăzi pe balcon ca să întind rufele (treburi de femeie casnică ca o necredincioasă în duminica de rusalii) și am observat ca un cuplu tânăr cu un copil se certau de mama focului în fața blocului. Dânșii sunt niște stimabili vecini pe care nu i-am văzut până acum, probabil că s-au mutat de curând.

La început, pentru că nu aveam ochelarii pe nas am crezut că sunt vecinii de la parter care s-au și despărțit de altfel, oameni care se certau în fiecare săptămână și la care a venit poliția de 3 ori într-un an.

Nu vreau să credeți că sunt ca bătrânii care se uita pe vizor, dar stând foarte mult acasă, observ tot felul de lucruri. Vecinii de la parter chiar se certau foarte tare. El avea probleme cu drogurile și ea era o isterică. Probabil ca nu se înțelegeau.

Dar vecinii ăștia? Sunt vecini noi pe care îi vedeam pentru prima dată, ea la fel de isterică precum vecina de la parter care s-a și mutat după ce s-au despărțit. El la fel de nervos ca domnul Parter care se droghează încă și care împute scara blocului.

Dacă nu te mai înțelegi cu el sau cu ea, dacă nu mai aveți motive de a fi fericiți și tot ce vedeți la partener sunt doar lucrurile negative pe care le face, de ce să mai împărțiți casa, masa și patul?

Mulți ar spune că o fac pentru copil/i dar încă mă întreb de ce să faci acest sacrificiu? E posibil ca acel copil să fie mai fericit dacă tu ești fericit. Copiii simt când părinților nu le este bine, ei își dau seama că ceva nu este în regulă.

Mă jenează pentru ca îmi dau seama că oamenii de genul ăsta sunt cei care înșală, bărbatul care ii spune amantei că va divorța în curând, de fapt el nu are curajul să pună stop unei căsnicii de mult terminată și femeia care are grija de copil, înșală sau nu, dar tânjește la o iubire pe care a primit-o doar la începutul relației.

Problema este că oamenii ăștia se mint pe ei înșiși foarte mult timp, rămân împreună doar de dragul de a fi acceptați în societate pentru că la vârsta lor trebuie sa aibă nevastă și copil sau invers, bărbat și copil, trebuie să iasă o dată pe săptămână cu niște prieteni care sunt în același tip de relație ca și ei, și să mimeze faptul că totul este în regulă pentru ca nu cumva copilului să-i lipsească ceva.

De ce mai stai cu el? De ce mai stai cu ea? Nu te ține nimic legat de o persoană pe care nu o mai suporți.

Ar fi greu la început până te obișnuiești, dar după, poți sa îți refaci viața complet, să trăiești acea iubire pe care o vezi doar în filme, să stai lângă o persoană care te acceptă așa cum ești, care nu țipă la tine, care te respectă și care știe să te prețuiască.

Nu te sfătuiesc să te despărți de el pentru că a fost o data nervos și v-ați certat, pentru că în orice relație mai exista și mici certuri, dar nu ar trebui să stai cu o persoană pe care nu o mai iubești și care nu mai are nici o legătură cu tine.

P. S Probabil că mulți dintre apropiați se regăsesc în acest articol; vă jur ca nu este despre voi, este despre vecina blondă și vecinul țâfnos pe care nu ii cunosc și care locuiesc în Franța. Nu vreau să rănesc pe nimeni și nu mă bag în relațiile voastre, mi se pare doar injust să stai cu o persoană dacă nu mai există nimic între voi.

https://fr.wikipedia.org
Imagini și text preluate de pe https://angelinamardale.com
Publicații:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s