Dobrogea

el

Cea mai lungă vacanță la mare de până acum | Obiective turistice Dobrogea

de Lorin Braticevici

Oricine mă cunoaște puțin mai bine, știe că sunt înnebunit după mare. Marea mă înspăimântă și mă fascinează, îmi stimulează imaginația și mă relaxează. Marea este o comoară misterioasă, liniștită și haotică.

Ca atare, anul trecut pe la sfârșitul verii, am dorit neapărat să stau la mare un timp mai îndelungat. Ne-am făcut câteva calcule și am ales să locuim în Constanta de pe 8 septembrie până pe 8 octombrie (click aici pentru detalii despre Constanta). Deși știam că mergem la sfârșit de sezon și că in octombrie nu va mai fi vreme de plajă, am zis că nu contează. Marea e fascinantă în orice lună din an.

Uitându-ma în urmă la pozele de atunci, la poeziile scrise din acele zile și la jurnalul nostru de călătorie, pot conclude foarte convins că aceasta a fost cea mai memorabilă și cea mai interesantă vacanță a noastră.

Faptul că zilnic mergeam la plajă, că zilnic simțeam nisipul pe picioare, că simțeam în continuu acel aer de mare, și faptul că vedeam și știam că sunt lângă mare, m-a vrăjit complet.

Marea Neagră are ceva fermecător și misterios (click aici pentru misterele Marii Negre). Emană ceva puternic dar și calm în același timp. Imi dă mereu impresia că ascunde ceva și că încă avem lucruri de descoperit despre ea.

Pentru mai multe fotografii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

Am putut cu această ocazie să văd Constanța prin alți ochi. Am văzut o Constanță interesantă si cu potențial. Am descoperit că acest oraș are multe de oferit și că are o istorie destul de bogată. Am observat că investițiile există în acest oraș și că nu este o zonă a României lăsată în paragină.

Desigur, există întotdeauna loc de mai bine. Însă, sincer, nu am vrut să mă uit la ce nu merge și la ce nu e cum ar trebui să fie. Am vrut să mă focusez pe îmbunătățiri și pe lucrurile care imi plac.

Anul trecut am descoperit că Dobrogea este o zonă superbă a României (click pentru detalii despre Cheile Dobrogei). Existența mării, existența cetăților antice, existența diferitelor peisaje cu dealuri și văi, cu un pământ parca mai roșiatic ca în alte zone, cu turbinele eoliene, zonele de câmpie largă, aerul diferit de alte zone ale României, lacurile din apropierea mării și Delta Dunării, fac din această zonă un tărâm cu adevărat frumos.

Îmi doresc ca potențialul acestei zone să fie mai bine descoperit și dezvoltat. Îmi doresc să aud și să citesc despre Dobrogea tot la fel de mult pe cât aud despre Toscana din Italia. Dobrogea are cu ce se mândri, iar noi românii, cred că ar trebui să știm cum să ne promovăm valorile turistice.

Pentru mai multe fotografii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

Dobrogea, Constanța și Marea Neagră mi-au ajuns la inimă. 1 lună de zile a fost îndeajuns să pot prinde drag de această zonă. Simt un amestec de dragoste și mânie în același timp. Dragoste pentru frumusețe și pentru onoarea de a ști că Dobrogea e a noastră, iar mânie pentru potențialul care nu se dezvoltă atât cât ar trebui.

Am aflat că in Dobrogea încă mai sunt multe comori de descoperit și încă mai sunt cetăți antice de scos la iveală. Iar la cetățile care au fost până acum descoperite, încă nu s-au terminat săpăturile (click pentru Cetatea Enisala). Sub pământul Dobrogei avem probabil oportunitatea să dezvaluim nenumărate bogății, care ar pune turismul din România în top 10 al Europei.

În altă ordine de idei, aceasta a fost cea mai memorabilă vacanță a mea datorită bagajului de emoții pe care l-am simțit: mândrie să am o țară așa bogată, iubire că sunt român, onoare că avem acces la Marea Neagră și că o porțiune din ea este a noastră, speranța că lucrurile se îmbunătățesc, plăcerea de a sta la mare, și multă inspirație pe partea de creație.

Care a fost pentru tine cea mai memorabilă vacanță a ta de până acum?

Imagini și text: https://lorinbraticevici.com

2 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Multumesc frumos! O zi frumoasa tuturor! 🤍

  Le gusta a 2 personas

  1. inaloveworld dice:

   Cu mult drag! O zi frumoasă pentru fiecare și pentru toată lumea!

   Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s