Atracții turistice în Giurgiu

el

Atracții turistice în Giurgiu: Conacul Drugănescu și Palatul Brâncovenesc din Potlogi

de Lorin Braticevici

Dacă locuiești în zona Ilfov-București, probabil că te-ai intrebat, așa cum și eu m-am întrebat, ce anume putem vizita aici, aproape de noi.

Pot să mă laud că am vizitat aproape toate atracțiile turistice faimoase din zona noastră. Ca atare, m-am gândit să trecem de Ilfov (click aici pentru detalii despre Bucuresti) și să vedem ce găsim în județul Giurgiu.

Din câte am putut constata, județul Giurgiu nu este faimos pentru monumentele sale. De fapt, atunci când dai search pe Google, nu găsești foarte multe locuri de vizitat.

Insă, printre obiectivele pe care Google le recomandă se numără Conacul Drugănescu și Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Vizita celor doar situri ne-a luat împreună mai puțin de 3 ore.

Dinspre București, am vizitat mai întâi Conacul Drugănescu, iar apoi Palatul Brâncovenesc. Primul este la distanța de 15 minute de al doilea.

Conacul Drugănescu este o clădire cochetă, micuță și situată într-o mare de verde.

Primele detalii care ne-au atras atenția au fost băncuțele care se află în partea dreaptă a clădirii. Niște băncuțe cu sculpturi amuzante cu tematica de broscuțe, șoricei, și alte figurine haioase.

După acest moment, am înaintat în partea stângă a clădirii, pentru a vedea ce se ascunde acolo. Acolo, părea a fi o mică pădure croită la jumătate de un drum pavat. Părea promițătoare și ne-a ademenit să o explorăm.

Din păcate, am fost înșelați. Drumul pavat din mica pădure nu ducea nicăieri. Poate în trecut, acel mic drum avea o oarecare legătură cu alte clădiri din împrejurimi, nu știu, cert e că acum rămăsese așa, un simplu simbol al timpului.

După ce ne-am mai plimbat de jur împrejurul conacului preț de câteva minute, am intrat într-un final în cladire.

Clădirea este grațioasă în interior. Are înșirate mai multe elemente istorice. Haine, piese de mobilier, fel de fel de instrumente de lucrat a diferitelor materiale etc. Elemente ale secolelor trecute.

Nu am zăbovit mult timp înăuntru. Ne-am uitat, am admirat și am plecat spre Palatul Brâncovenesc.

După aproximativ 15 minute de mers cu mașina, am ajuns destul de ușor la a doua noastră destinație.

Primul impact pe care l-am avut a fost ‘Wow, zici că suntem la Palatul Mogoșoaia!’

Palatul Brâncovenesc pare a fi o replică a Palatului Mogoșoaia. Singura diferență este culoarea. Aici, la Potlogi, este pe alb, iar la Mogoșoaia este pe maro.

Este oricum deosebit de frumos și deosebit de îngrijit, curat și întreținut.

Intrarea nu este gratuită, asa cum în schimb, era cea de la Conacul Drugănescu, ci costă undeva la vreo 10 lei de persoană.

Nu m-a deranjat deloc să plătesc intrarea, deoarece palatul este întreținut foarte bine. Peste tot este foarte curat și foarte bine pus la punct. Se vede că este un obiectiv turistic important și protejat.

Palatul Brâncovenesc nu este de dimensiuni mari, dar este foarte pitoresc. Se compune din zone exterioare și zone interioare, iar partea opusă intrării are ieșirea la râu.

Este un loc ideal pentru o după-amiază turistică și istorică. Albul clădirii și geometria zonelor sale îți pot dărui niște cadre foarte interesante.

Recomand vizita la ambele atracții turistice. Este bine să știm ce avem, este bine să învățăm să ne prețuim obiectivele turistice și este bine să le promovăm. Este istoria noastră și este ceea ce face România, România.

Imagini și text: https://lorinbraticevici.com

2 Comentarios Agrega el tuyo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s