Aparențele înșală

de Mihaela Georgescu

Bună, dragii mei!

Vreau să vă prezint azi un colier din argilă polimerică de inspirație email cloisonné. Cloisonné-ul este o tehnică foarte veche care permite crearea unor spații mici în piesele de bijuterii sau ale altor decorațiuni folosind fâșii de metal care erau apoi umplute cu praf de email sau cu pietre prețioase. 

Mi-a plăcut ideea de a adapta această tehnică la argila polimerică. Și asta pentru că argila polimerică este un material magic, extrem de versatil, care poate ușor imita vizual alte materiale. Specific faptul că este vorba mai degrabă de o iluzie optică, întrucât argila polimerică este un fel de plastic și deci este ușor (nu greu precum metalul). 

Pentru a realiza elementele de decor metalice am folosit argilă polimerică îmbrăcată în foiță de imitație de aur. Am folosit un șablon pentru a decora argila polimerică cu un model floral și am folosit lac amestecat cu pudre metalizate colorate pentru a da culoare pieselor. Am folosit și un lac special, atât pentru a proteja pudrele metalizate și foița aurie, cât și pentru a da un efect de email mărgelelor. 

Am hotărât apoi să creez un colier “curgător” , piesele sunt prinse una de alta cu inele aurii și sunt suspendate una de cealaltă. Piesa finală, în formă de scoică, rămâne punctul de focalizare al atenției, atât prin mărime, formă, culoare, dar și prin adăugarea unui cristal mic în centrul ei.

Pentru a contrabalansa complexitatea elementelor de email cloisonné, am ales să atașez piesele la un lanț simplu, auriu, astfel încât atenția să rămână pe mărgelele colorate. 

Pentru mine, acest colier rămâne o piesă atemporală, cu o tentă romantică și, în plus, este una dintre bijuteriile mele preferate.

Sper că v-am înveselit un pic ziua cu un strop de culoare și cu metamorfozele argilei polimerice.

Vă urez o zi minunată!

Mihaela 

https://learnpolymerclay.blog

https://learnpolymerclay.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s