Arta de a Iubi

Arta de a Iubi de Don Miguel Ruiz

Recenzie

de Manuela Timofte

Adevărurile oferite lumii de către maeștrii, au rezistat vremurilor prin care a trecut umanitatea. Astfel de adevăruri îndeamnă la schimbare pe fiecare dintre noi, pentru a trăi o viață mai bună, într-o lume mai bună.

Cu toate acestea, trăim într-o lume în care cei mai mulți suferim.

… de ce suferim? Pentru că întreaga lume suferă, iar noi ajungem să credem că suferinţa este ceva normal. Ne creăm apoi un sistem de convingeri pentru a susţine acest «adevăr». Religiile ne spun că ne-am născut pentru a suferi, că viaţa nu este altceva decât o vale a plângerii. Suferiţi acum, aveţi răbdare, iar în viaţa de apoi vă veţi primi răsplata. Sună frumos, dar este complet fals. 

Don Miguel Ruiz

Suferim pentru că cei mai mulți trăim fără să știm că suntem «otrăviți».

Tot ceea ce există ca «otravă emoțională» în tine, îți otrăvește viața. A făcut-o și o va face în continuare atât timp cât o ții în tine. Dacâ vrei să scapi de ea, ai nevoie de a lua decizia și acțiunea de a te schimba. Ai nevoie de a te ierta și a ierta pe alții. Ai nevoie de a învăța să te lași condus de inimă, chiar dacă mulți te vor condamna.

Ai nevoie să înveți să te iubești pe tine pentru a iubi cu adevărat pe altul. În relațiile în care te afli, nu ești pentru a curăța pe altul de otrava lui, așa cum nici el/ea nu este acolo să te curețe pe tine. Te afli acolo pentru a iubi și a fi iubit, fără frica de a fi pedepsit, că vei ajunge într-un iad.

Nu este adevărat că vom ajunge în iad sau în rai după moarte. Noi trăim deja în iad sau în rai, chiar acum. Iadul şi raiul nu există decât în interiorul minţii. 

Don Miguel Ruiz

Învățând să te iubești, îți stabilești propriile limite. Știi cum vrei să fii tratat și înveți la rândul tău cum să tratezi pe alții. Respecți orice om de lângă tine, acceptând limitele sale. Fiecare are de învățat propriile lecții. Fiecare are nevoie să învețe că doar iubirea îl va face să se simtă fericit.

Cartea lui Don Miguel Ruiz explică remediile ce ni le-au oferit maeștrii lumii de-a lungul vremurilor. Sunt remedii care au la bază cel mai important lucru pe acest pământ: iubirea necondiționată. Rezultatul ei? Este fericirea pe care fiecare râvnește a o trăi.

În opinia mea, cartea lui Don Miguel Ruiz îndeamnă la conștientizarea faptului că fiecare are nevoie de a se descoperi și de a se accepta așa cum este cu adevărat. Este o carte ce merită a fi citită de fiecare măcar o dată în viață. În același timp, știu că oricine o va citi, o va face doar dacă va fi pregătit să o facă și doar la momentul cel mai potrivit pentru el.

Fericirea nu poate veni decât dinlăuntrul vostru, căci ea este rezultatul iubirii

voastre. Atunci când veţi deveni conştienţi de faptul că nimeni altcineva nu vă poate face fericiţi şi că fericirea este rezultatul propriei voastre iubiri, veţi deveni maeştri în arta supremă a toltecilor: arta de a iubi.

Don Miguel Ruiz
Titlul: Arta de a iubi
Autor: Don Miguel Ruiz
An apariție: 2013   
Gen: Spiritualitate și Religie, Epoca Nouă a Misticismului
Credit: Pinterest

Imagine principală de PIRO4D de la Pixabay

Cu Iubire,

Manuela

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s