Cum să îți refaci lumea?

de Manuela Timofte

Mai mult sau mai puțin, știm cu toții durerea furtunilor care vin în viața noastră. De obicei, vin ca eșecuri, tragedii și boli. Sunt neașteptate și nu ne plac. De asemenea, nici nu le dorim în viața noastră pentru că ne este frică de ele. Suntem învățați că cineva sau ceva din afara lumii noastre alege o viață bună sau rea pentru noi. Suntem norocoși sau ghinioniști. Cu toate acestea, cu toate furtunile, avem întotdeauna două alternative. Pe de o parte, putem accepta să fim „zdrobiți” de puterea lor. Pe de altă parte, putem învăța cum să le folosim pentru a ne reface lumea.

Niciunul dintre noi nu este imun la durere și suferință când venim în această viață, dar învățând cum să iubești și să fii bun cu ceilalți, în ciuda tuturor, face parte din proces.

Tanaaz

Cum să înveți?

Unele dintre cele mai frumoase lucruri pe care merită să le ai în viața ta, vin împachetate într-o coroană de spini.

Shannon L. Alder

Obișnuim să spunem că viața noastră este nedreaptă. Că suntem norocoşi sau ghinionişti. Probabil ghinionisti când suntem loviți de furtunile vieții. Dar ele lovesc cu un motiv: avem ceva de învățat.

Obișnuiam a spune că viața mea este nedreaptă, că sunt o persoană ghinionistă. M-am schimbat, pentru că am început să învăț să iau partea bună a tot ceea ce mă lovește. În felul acesta, am învățat că în spatele gândurilor mele se află dorințele inimii mele. Pentru asta, folosesc spinii vieții mele pentru a vedea cât de frumoasă este viața. Încă învăț că nimeni nu poate face pentru mine din ceea ce pot face eu. Că oamenii pot fi împotriva dorințelor mele și pot încerca să mă abată de la drumul meu. Cu toate acestea, ziua vine după noapte, iar soarele strălucește după ploaie. În plus, am mereu alegerea de a urma calea mea sau … a altcuiva.

Acum, pot să spun că sunt o persoană … norocoasă. Pentru că sunt fericită când mă trezesc și văd soarele strălucind sau norii, simt briza dimineții, pot dansa în ploaie… Mă bucur de ceea ce mă înconjoară.

Trăind într-o lume perfectă

Nimic nu este perfect permanent. Există însă momente perfecte și voința de a alege ceea ce va aduce mai multe momente perfecte.

Mary Balogh

Nimeni nu poate spune ce este perfecțiunea. A face ceva perfect înseamnă a stabili niște reguli sau niște limite. Natura, universul nu au limite și sunt perfecte. Infinitul este perfect.

Suntem învățați să căutăm perfecțiunea. Din acest motiv, de multe ori sau cea mai mare parte a vieții suntem nefericiți, pentru că nu ne place viața pe care o trăim. Căutăm o perfecțiune falsă, pentru că lupta pentru perfecțiune este instrumentul ego-ului.

Acceptând oamenii din jurul tău și pe tine însuți exact așa cum ești, accepți imperfecțiunea ca fiind perfectă. Fiecare și totul este perfect așa cum sunt.

Încercarea de a-i schimba pe ceilalți aduce durere și suferință atât pentru ei, cât și pentru tine. A-ți schimba viața, înseamnă a schimba modul în care gândești și acționezi.

Cu toate acestea, nu vei controla niciodată lumea exterioară. Magia este să controlezi lumea interioară. Este o diferență uriașă între ele. Cu cât încerci mai mult să controlezi lumea exterioară, cu atât mai mult crezi că viața este pe cale să te ajute când lucrurile merg prost. Trăim într-o lume a dualității. Pendula va oscila în ambele sensuri. Singurul lucru permanent în această lume este schimbarea. Nimic nu rămâne la fel. Încercând să controlezi lucrurile, mergi împotriva cursului vieții. Făcând acest lucru, vei fi întotdeauna dezamăgit.

GSerpent

Fiind dezamăgit, încerci să schimbi ceva. Încerci să refaci cumva ceea ce ai avut. Dar nu va mai fi la fel.

Cum să-ți refaci lumea?

Urmându-ți inima, nu vei fi niciodată dezamăgit. Este cel/cea care îți arată calea schimbării tale. Este calea care duce către lumea ta interioară.

Tu ești singurul care te poate ajuta cu adevărat, ascultându-ți inima. Nimeni din afară nu va ști, nu va simți și nu va putea face ceea ce poți face tu pentru tine, pentru că nimeni nu va trăi așa cum trăiești tu fiecare moment al vieții tale.

Ești cel mai bun pentru tine și te-ai născut o ființă demnă. Nimeni nu-ți va oferi mai multă valoare decât tu însuți. Nimeni nu îți poate oferi ceea ce tu nu-ți dai.

„Cum e sus, așa e și jos; cum e înăuntru, așa e și în afară”

Schimbarea pe care o vrei în lumea ta începe cu schimbarea ta.

Viața ta este o pagină goală și o pictezi cu dorințele și gândurile tale. Cu gânduri rele, creezi și recreezi ura și furia. Cu cele bune, creezi o viață și o lume frumoasă.

Iubirea din lumea ta începe cu tine însuți. Ceea ce este în tine, este în afara ta, pentru că lumea este oglinda ta, reflectând lumea ta interioară.

Tu ești cel care îți poți reface lumea. Și începi să-ți refaci lumea când te schimbi! Mai mult, refăcându-ți lumea, îți aduci contribuția la schimbarea lumii noastre.

Astfel, viața noastră este corectă cu tot ceea ce ne dă, pentru că este perfectă în imperfecțiunea ei. Viața este perfectă așa cum este. Tu ești perfect așa cum ești.

Refă-ți lumea urmându-ți inima și oferindu-ți iubirea lumii. Nu controla unde, când și cum să o faci. Doar oferă necondiționat.

Anthony Robbins

Refă-ți lumea cu iubire, căci IUBIREA ESTE TOT. Ea nu se termină niciodată, pentru că

Iubirea nu moare niciodată.

Eduardo Palomo

Cu iubire,

Manuela

Articol postat aici: https://inalove.world/

4 Comentarios Agrega el tuyo

 1. sticri dice:

  Da. Mie mi-a placut. Se simte ca acest mesaj/articol vine din inima.
  Mi-as dori ca oamenii sa-l simta, sa-l perceapa si nu doar sa-l citeasca pur si simplu.

  Le gusta a 1 persona

  1. inaloveworld dice:

   Mulțumesc din suflet pentru cuvintele tale frumoase, Cristi!

   Le gusta a 1 persona

 2. Iti mulțumesc cu recunoștință dragă Manuela !

  Le gusta a 1 persona

  1. inaloveworld dice:

   Cu mult drag și cu recunoștință pentru ființa care ești, Daniela! ❤ 🔆 🌈

   Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s