Călătorie de 1 zi la 32 km de ROMA

LACUL BRACCIANO, ȘI ORAȘELE BRACCIANO ȘI ANGUILLARA SABAZIA | CĂLĂTORIE DE 1 ZI LA 32 KM DE ROMA | OBIECTIVE TURISTICE LAZIO

de Lorin Braticevici

Unul dintre cele mai faimoase lacuri din Italia este lacul Como, situat în nordul peninsulei. Este atât de popular încât dacă te uiți pe Instagram vei descoperi ca hashtagul #lagodicomo are peste 1 milion de utilizări.

În acest articol, insă, voi vorbi despre un alt lac, un lac din imprejurimile Romei, de origine vulcanică cu numele de Lago di Bracciano. Acest lac se afla la 32 km de Roma (click aici pentru detalii despre Roma) și este unul dintre cele mai mari din Italia.

La lacul Bracciano ajungi foarte ușor cu trenul de la stația Roma Tiburtina. Călătoria durează aproximativ o oră și jumătate și te lasă in orașul Bracciano. Bracciano este unul dintre cele 3 orașe principale care se găsesc pe malul lacului.

Am vizitat aceste obiective undeva pe la jumătatea lui septembrie și pot spune că a fost un timing perfect. Nu a fost nici prea cald și nici prea multă îmbulzeală.

O dată ajunși la Bracciano, am luat-o printre străduțe spre castelul Orsini-Odescalchi. Zona castelului este partea unde se află și old town-ul orașului. Sus pe dealuri, cu străduțe strâmte, cu multe plante și uși foarte artistice.

Castelul Orsini-Odescalchi

După câteva cadre aici, am coborât la lacul Bracciano. Lacul Bracciano este de un albastru clar, luminos și curat. Este înconjurat de munți de mici dimensiuni și are destul de multe plaje. Apa lacului este foarte curată, nisipul nu este foarte fin dar nu este neplăcut la atingere. Dacă în fața noastra nu ar fi fost munți, eu unul aș fi crezut că suntem undeva la mare.

La lac, te poți opri să savurezi o pizza la una dintre terasele încântătoare, poți inchiria o barcă și te poți plimba pe lac, sau poți sta la soare și să uiți de griji. Noi am ales să savurăm o pizza și să ne plimbăm cu picioarele în apă, pe malul lacului.

După aceste două obiective, lacul Bracciano și orașul cu același nume, am luat trenul și ne-am oprit la al doilea orășel cochet de pe malul lacului: Anguillara Sabazia.

Trebuie să recunosc că Anguillara Sabazia ne-a impresionat mai mult ca Bracciano. Dispune de un old town mai măricel, cu colțuri și unghiuri pur italienești medievale. Este foarte liniștit, fiecare portiță are multe ghivece cu plante mediteraneene, și lumina soarelui cade deosebit de frumos pe clădirile de pe malul lacului.

Dacă mergi la Anguillara Sabazia pregătește-te să urci dealuri și să cobori văi, deoarece orașul se întinde pe o morfologie de acest tip. Nu am simțit oboseala prea mult datorită cadrelor fermecătoare care ne îmbăiau privirea la fiecare colț.

Și în această parte a lacului oamenii se bucurau de plajă, apă curată și de condiții de vară. Aici, ca și la Bracciano, prezența pescărușilor și a lebedelor a fost nelipsită.

In concluzie, recomand orașele Bracciano și Anguillara Sabazia împreună cu lacul Bracciano, tuturor celor care sunt în căutare de ceva aproape de Roma, o destinație de 1 zi, și un obiectiv cu cadre medievale.

https://lorinbraticevici.com

Credit imagini: Lorin Braticevici

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s