Ai doar 12 ore să vizitezi Roma?

el

Iată 3 lucruri pe care le poți face

de Lorin Braticevici

Roma. Dacă citești cuvântul “Roma” invers, va reieși “Amor”. Roma asta este, este amor și emoție. Roma are ceva în aer, ceva care te face să plutești, să visezi cu ochii deschiși și să uiți că ești în 2021.

Te transportă in timp, te face să te gândești la istorie, îți stimulează imaginația. Roma nu este doar un oraș frumos de vizitat. Roma este o experiență in sine. O trăire profund artistică și pasională.

La Roma nu se termină niciodată obiectivele turistice deoarece acest oraș este un muzeu in aer liber. Este îndeajuns să ieși din casă sau din hotel, și vei fi mângâiat la tot pasul de cadre pitorești, și atracții de vizitat.

Deși ți-ar trebui probabil 1 săptămână ca să vezi și să guști Roma pe deplin, am pregătit în următoarele rânduri 3 lucruri de făcut dacă ai doar 12 ore la dispoziție.

1. Ca să poți gusta experiența romană, te sfătuiesc să iți începi dimineața la un bar. Comandă un caffè e un cornetto, așeaza-te la o măsuță și petrece câteva minute să guști momentul. Această simplă practică este ușa de intrare către adevărata experiență italienească.

2. Îți recomand să iți continui călătoria din zona Colosseumului. Ia-ți aparatul de fotografiat, uită de griji, și lasă-te purtat printre rândurile de turiști.

Cel mai scurt traseu pe care îl poți face ca să vezi cât mai multe atracții turistice în Roma, este să iei traseul Colosseo – Piazza del Popolo. Este un drum pe care îl poți face la picior și care îți va lua între 2 și 6 ore. Nu te îngrijora de oboseală, nu iți vei da seama că te dor picioarele, fiindcă ochii tăi vor fi ocupați să admire cât mai multe lucruri.

Traseul Colosseo – Piazza del Popolo iți va oferi șansa să vezi: Fori Imperiali, Mercati di Traiano, Vittoriano, Pantheon, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Via Condotti si Villa Borghese. Toate aceste atracții se găsesc atât pe traseul principal cât și pe străduțe lăturalnice. Este oportun să folosești Google Maps ca să poți atinge cât mai rapid fiecare punct.

Deși fiecare muzeu din Roma este interesant, dacă ai doar 12 ore la dispoziție, atunci te sfătuiesc să eviți să le vizitezi pentru că, cozile sunt de obicei destul de lungi. Colosseum, de exemplu, merită să fie vizitat în interior dar iți va lua undeva la 2 ore.

3. Încheie experiența romană cu pizza sau paste la restaurant sau la o pizzerie de pe străduțele din centrul orașului. Pizza provine din Italia și ca atare gustul ei este cu totul deosebit față de pizza din România. Coca este mai subțire și mai crocantă, iar ingredientele mai îmbelșugate și mai savuroase.

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, te îndemn să incluzi și Vaticanul pe lista ta de obiective. Chiar dacă nu ești catolic, poți merge la Vatican să admiri arhitectura, și să vizitezi Muzeele Vaticane. Muzeele Vaticane găzduiesc multe opere de artă și multe sculpturi interesante. Vei găsi acolo și statui cu strămoșii noștri daci!

În zona Vaticanului se mai găsește Castel Sant’Angelo și Trastevere. Poate că cele 12 ore nu iți vor permite să le vizitezi și pe acestea, așa că îți recomand cu căldură să îți mai rezervi câteva zile pentru Roma. Nu te va dezamăgi.

Pentru mai multe fotografii, apasă butonul de follow pe Instagram: @ lorinbraticevici

https://lorinbraticevici.com

Credit magini: Lorin Braticevici

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s