de Manuela Timofte

Există multe lucruri care ne plac în această viață. Unul dintre ele și care este considerat și cel mai bun medicament, este râsul.

Deși există motive atât pozitive cât și negative ale râsului, mă voi opri doar la cele pozitive, adică la faptul că ne place să râdem pentru că ne face să ne simțim bine, fără probleme. Ne face să uităm “durerile sufletești”. De fapt, râsul înseamnă voie bună și ne face să fim conștienți că trăim în momentul prezent.

Ce este râsul?

Râsul este o formă de expresie a emoțiilor noastre, este parte din comportamentul uman și este controlat de creier. El este gratis și este ceva ce toți oamenii iubesc. Cu toate acestea există atât de mulți oameni bolnavi și atât de multe boli … Oare am uitat să râdem?

De ce este important să râzi?

Nu există nimic în lume mai irezistibil de contagios decât râsul și umorul bun.

Charles Dickens

Gândurile și emoțiile ne schimbă ADN-ul și schimbă materia din care este structurată lumea. De fapt, reprezintă legătura dintre corpul nostru și lumea înconjurătoare. De aceea, tot ce se întâmplă în lumea noastră exterioară, se datorează gândurilor și emoțiilor noastre.

Știm cu toții că atunci când cineva incepe să râdă în preajma noastră, începem și noi să râdem și să ne simțim mai bine. Se întâmplă pentru că noi suntem cu toții emoții, adică energie în mișcare (https://inalove.world/2018/06/09/spiritual-meaning-of-disease/). Acea energie deține informația și pentru că fiecare dintre noi este un model energetic, fiecare dintre noi înfluențează pe alții și alții ne influențează pe noi.

Este cunoscut că cele mai joase emoții sunt frica și depresia, în timp ce bucuria și iubirea sunt cele mai înalte

Când râdem, trecem de la o stare joasă la una înaltă. Trecem de la o emoție joasă la una înaltă, în care fiecare persoană se simte bine. Astfel, ne simțim atrași de oamenii care râd și glumesc pentru că nivelul lor de vibrație este unul înalt.

Râsul este mai mult decât o activitate plăcută … Atunci când oamenii râd împreună, ei au tendința de a se atinge mai mult și a face contact vizual mult mai des. 

Gretchen Rubin

Râsul oferă o conexiune socială, pentru că este un mod de a face oamenii să se apropie mai mult unul de altul. 

Fiecare dintre noi a trăit sau trăiește momente “cu mult râs” atunci când este îndrăgostit sau se află în familie. În acele momente, avem tendința de a vorbi mai mult și de a ne atinge mai mult. În plus, în acord cu studiile despre râs, ca și factor de apropiere, de întâlnire, femeilor le plac mai mult bărbații care râd, iar bărbaților le face plăcere să râdă. (https://www.psychologytoday.com/us/articles/200011/the-science-laughter)

Tot râsul este cel ce face  oamenii mai fericiți la locul de muncă, diminuează tensiunea și unește oamenii.

 Râsul – starea ta emoțională

Este știut că stările emoționale afectează secreția anumitor hormoni – de exemplu cei din tiroidă și glandele  suprarenale. 

Norman Cousins

Norman Cousin a fost autor, profesor, journalist politic, luptător pentru pace și bolnav fiind, i s-a spus că are doar o șansă din 500 de a se recupera complet de ”spondiloză anchilozantă”.

Citind multe materiale și ajutat de doctorul său, el a crezut în “înțelepciunea corpului”. Era fericit de descoperirea unei baze fiziologice a teoriei antice cum că râsul este un bun medicament. Singurul efect negativ găsit, fiind în spital, era că râzând deranja alți bolnavi.

Cu acceptul medicului său, a început să ia cantități mari de vitamina C și să urmărească filme umoristice. La sfârșitul celei de a opta zi, a început să își miște degetul mare de la mână, fără durere. El susținea că 10 minute de râs din tot sufletul îi dădeau 2 ore de somn fără dureri. Provocând știința cu poziția ei sceptică față de râs, Cousins a câștigat lupta împotriva spondilozei anchilozante și s-a putut întoarce din nou înapoi la servici.

Astfel, vindecarea este de fapt procesul de regăsire a echilibrului minții și corpului, iar râsul vindecă multe boli. El ajută sănătatea emoțională, mintală, socială și spirituală (https://www.laughteronlineuniversity.com/benefits-of-laughter/)

 Adăugând la toate cele spuse până acum, “acolo unde este puțin râs, este și puțin succes” spune Andrew Carnegie, adică râsul este important și pentru obținerea succesului.

Oamenii de success sunt în general oameni pozitivi, pentru că ei știu că întotdeauna există un mod de rezolvare și că lucrurile se vor rezolva într-un fel sau altul. În plus, cu beneficiile sale sociale, râsul ne dă posibilitatea de a crea legături între culturi, legături de cooperare, empatie și o mai bună comunicare. De aceea, oamenii de succes folosesc râsul ca pe o unealtă a comunicării.

Ce acțiuni poți TU lua?

  • râzi de câte ori poți
  • râzi cât poți
  • de câte ori ești bolnav sau te simți fără chef de nimic, urmărește filme de comedie, desene animate care te fac să râzi. Este dificil, dar nu imposibil.
  • du-te înapoi în trecut și amintește-ți de un moment fericit și râzi ca și când se întâmplă acum
  • râzi de lucruri care de regulă te fac nervos
  • du-te la culcare după ce ai urmărit comedii (nu filme horror sau știri)
  • practică Yoga Râsului/ 

(https://amzn.to/2XO2DvI)

Cu sau fără dovezi științifice despre râs, tu poți să râzi în fiecare zi din viața ta. Râzând, înseamnă să îți faci călătoria vieții mai ușoară și mai frumoasă.

Atunci mai bine să faci riduri de la râs în loc de riduri de la supărări!

Râsul este gratis și în plus, nu are termen de garanție.

Imagine de la Pixabay 

Cu mult drag,

Manuela

Copyright © 2021 manuela@inalove.world

https://inalove.world