Cheia… Iubirii

el

de Manuela Timofte

Râsul unui copil, ochii unei mame privindu-și copilul, un cățel ce își așteaptă stăpânul … Dacă ar fi să alegi intre acestea și o movilă de bani, ce vei alege? Mai mult ca sigur vei spune copilul, mama, pentru că iubirea lor nu are preț. Dar unde găsești cheia acelei iubiri?

Are locul printre conturile bancare, printre sumele de bani? 

Suntem atât de preocupați de a face bani sau de avea cât de mulți bani încât ei au devenit monedă de schimb. O monedă de schimb folosită și pentru relațiile umane începând de la copii vânduți și până la războaiele ce hrănesc vanitatea liderilor, chiar dacă acestea lasă în urmă familii destrămate și distruse. Toate acestea pentru că omul are «valoarea» banului pe care îl poate vehicula. 

Cu toate acestea, suntem creați cu toții la fel și născuți valoroși cu toții.

Ce facem pentru bani? 

Vei fi surprins de ceea ce fac oamenii pentru bani și nu ar face pentru iubire»

― Rachel Caine, Bite Club

Lumea în care trăim reduce aproape totul la bani. Un măr mare și frumos are un preț, iar unul mic, chiar dacă este mai bun sau poate mai gustos, va avea un alt preț. Plătim pentru fiecare lucru pe care mama pământ îl oferă, necondiționat, dar ei nu îl plătim de multe ori nici ceea ce merită: respect. De fapt, Omul este cel ce a inventat banul și valoarea în bani pentru orice. Astfel, dintr-o unealtă de a plăti niște servicii spre binele umanității, banul a devenit valoarea urii și trădării, ignoranței și furiei, urâtului și lipsei de respect.

Banul este ceea ce liderii nostri știu și folosesc pentru a supune omul. Au făcut un dumnezeu din bani, iar omul sclavul lor. Asta pentru că știu ca trăind in frică îți este greu și ca îți va fi dificil sau imposibil să ieși de sub vraja lor.  

Cu cât ai mai puțini bani, cu atât ești mai speriat, cu atât iți este mai frică, pentru că lipsa lor, in subconștientul tău înseamnă sărăcie. Aceasta este drumul cel mai sigur către furie, răutate, ură, corupție, trădare. Este unealta sigură pentru a te ține la cel mai jos nivel vibrațional, unde prieten îți va fi boala și frica de moarte.

Valoarea semenului o vezi prin  ceea ce poate te identifică pe tine: o slujbă bine plătită, o casă cu multe camere, o mașină de lux. Adică, omul de alături are valoare doar dacă are un cont mai “gras» decât al tău. Prieten îți este cel ce îți va oferi servicii pe care tu nu ți le permiți.

Astfel, banul devine mai prețuit decât copilul lăsat printre străini, decât părinții lăsați in grija altora. Mai prețuit decât membri ai familiei sau decât ceea ce numeai odată prieten. Este mai valoros decât dorințele tale care sunt lăsate pentru mai tarziu sau pentru un moment ce nu va veni niciodată in viața asta.

Este ceea ce egoul ne-a învățat: că banul este moneda de schimb pentru tot ceea ce vrei în această viață. 

Iubire pe bani

Nimic nu este mai demoralizant în lume decât banii.

― Sofocle, Antigona

În plus, s-a spus că pe bani poți cumpăra inclusiv iubire. Se spune că iubirea este fără preț, dar o cotăm în aur și valută. Am creat sărbători pentru a vinde iubire pe bani. Cu toate lucrurile care există, cu toate sărbătorile, omul nu este mai fericit. El este tot mai demoralizat. Banul este sursa de sinucideri, trădare, trafic uman și războaie. 

Ce știm?

Subconștientul știe ceea ce a nvățat … că orice este sau devine o sursă de bani. 

Cu toate acestea, sistemul nostru limbic nu se raportează la nimeni și la nimic. Deci, el nu face nici o diferență între tine și ceilalți. Nu știe despre trecut și viitor. Nu face diferență între a dărui și a primi. El ia tot ceea ce îi dai. Dai rău, și este ceea ce vei primi înapoi. Dai bine, vei primi bine. 

Adică, ceea ce dai, aia primești. Rău dai, rău găsești. Bine faci, bine primești, iar sursa acestora nu este nevoie să fie cea către care ți-ai indreptat tu binele sau răul. Sursa din care tu vei primi răsplata, poate fi oricine și orice din exteriorul tău, pentru că legile universului funcționează pentru toți și pentru toate. 

Creierul tău nu știe pe cine dai vina și critici. Nu știe cui îi dorești răul și el o ia direct. Creierul tău ia în mod personal ceea ce “crezi” că dai altora. Și avem doar circa 60.000 de ganduri pe zi, iar cele mai multe sunt negative și sunt rulate în fiecare zi.

Cu toate acestea, ele pot și schimbate, dacă vrei. Dacă în loc să faci rău, faci bine. În loc să gândești negativ, să cauți partea bună, frumoasă a lucrurilor. În loc să asculți știri negative, să asculți muzică, să râzi, să te plimbi prin natură, să faci lucruri care îți fac plăcere. Iar acele lucruri te vor face să te simți bine, pentru că dorințele își au sălașul în sufletul tău.

Unde găsești iubire adevărată?

În minunății create de către om în bună înțelegere cu natura, în locurile în care omul e frate cu natura.

În locurile în care copiii râd fericiți și bătrânii sunt respectați.

Acolo unde poți împărți cu un cățel, bucata de pâine ce o ai în mână. 

Acolo unde bradul se înalță falnic fără frică de furia toporului/ banului.

Cheia iubirii n-o vei găsi în bani, indiferent cât de mulți ai. Nu o vei găsi nici măcar în alți oameni.

Unde este cheia?

Gesturile necondiționate vin din interiorul tău. Adică, din suflet. Ele vin din acel loc numit acasă, pentru că vin din iubire adevărată. O iubire care doar există, acolo în sufletul tău. Iar acesta nu a fost creat pe bani, cu și pentru bani. A fost creat din iubire, pentru a oferi iubire, iar cheia iubirii este acolo, în sufletul tău, omule!

Imagine de S. Hermann & F. Richter de la Pixabay 

2 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Issabela dice:

  Foarte frumos 🙂
  Deși am tot mai des senzația că astfel de cuvinte propovăduiesc în pustiu…

  Le gusta a 1 persona

  1. inaloveworld dice:

   În opinia mea, cuvintele au întotdeauna rezonanță doar acolo unde omul este pregătit să le «audă». Mulțumesc pentru apreciere!

   Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s