Recenzie

de Diana Raluca

Bună ziua, dragilor!

Pentru azi am pregătit o nouă recenzie, la o carte ce m-a impresionat foarte mult.

Titlu: Trandafirul nopții 
Autor: Lucinda Riley 
An lansare: 2018
Număr pagini: 560
Publicată la: Editura Litera 

Opinia mea: “Trandafirul nopții” este o carte emoționantă, ce mi-a plăcut foarte mult. Acțiunea se desfășoară în paralel, îmbinând perfect prezentul cu trecutul, din perspectiva mai multor personaje. O avem în prim-plan pe Anahita, o tânără crescută în India, ce ajunge să se împrietenească cu fiica unui maharajah. Fiind foarte apropiate, cele două sunt nedespărțite. Trec prin multe aventuri împreună, locuiau împreună, au mers la aceiași școală împreună. În paralel, se povestește acțiunea din punctul de vedere al unei actrițe, în prezent. Autoarea a creat niște descrieri superbe. Pe mine m-a fascinat această carte, prin urmare o recomand cu mare drag. Mi-a plăcut de asemenea, felul în care autoarea a construit personajele. Voi ați citit această carte?

🌸Mai jos aveți descrierea: 

În perioada de înflorire a Indiei Britanice, Anahita, o fată de unsprezece ani dintr-o familie nobilă, dar săracă, leagă o prietenie de-o viață cu încăpățânata prințesă Indira, fiica privilegiată a unui maharajah indian. Ca însoțitoare oficială a prinţesei, Anahita își urmează prietena în Anglia chiar înainte de izbucnirea Primului Război Mondial. Acolo îl întâlnește pe Donald Astbury, tânărul moștenitor al magnificului conac Astbury, și pe intriganta sa mamă.

Optzeci de ani mai târziu, Rebecca Bradley, o tânără vedetă de film americană, are lumea la picioare. Dar când relația ei turbulentă cu iubitul său la fel de faimos ia o turnură neașteptată, ea e ușurată că ultimul său rol o va purta într-un sat englez îndepărtat. La scurt timp după începerea filmărilor la conacul Astbury, Ari Malik, strănepotul Anahitei, sosește pe neașteptate. Iar secretele pe care el și Rebecca le descoperă încep să dezlege misterele întunecate care bântuie dinastia Astbury… 

Mulțumesc mult pentru timpul acordat!

Diana 

Credit imagine: Diana Raluca

https://booksandcoffe.home.blog/