de Mihaela Georgescu

Bună, dragii mei!

E un început de vară minunat, iar aici unde locuiesc eu e totul invadat de soare în dimineața asta. Și, drept urmare, m-am înveselit spontan. Și îmi doresc să vă înveselesc și vouă ziua cu niște mărgele colorate din lut polimeric.

La crearea acestor mărgele am folosit o tehnică pe care am invățat-o atunci când am făcut primii pași pe drumul creativității. Este o tehnică extrem de simplă, dar care are rezultate minunate. Se cheamă decoupage (tehnica șervețelului) și înseamnă de fapt să lipești bucăți de servețele pe diferite obiecte: cutii, globulețe, agende, obiecte de decor și chiar și mobilă. Eu am decorat cândva jumătate de casă cu decoupage (inclusiv mesele din bucătărie, pe care le avem și în prezent), până în ziua când băiatul și soțul meu m-au întrebat dacă pot trăi într-o casă normală, cu mai puține elemente florale și mai puține culori. Am râs și am păstrat tehnica asta pentru lutul polimeric. 

Rămâne în continuare o tehnică pe care o folosesc cu drag… în atelierul meu, mai mult. În plus, când ajung la diferite magazine nu pot să nu remarc șervețelele cu motive atât de minunate și de diverse: florale, tematice (Paște, Crăciun, Halloween, etc), vintage, moderne, cu animale,  colorate, alb-negru, aurii, etc. 

Să revenim la mărgelele de lut. Am format din lut polimeric alb niște inele late pe care le-am decorat cu tehnica șervețelului. Apoi m-am gândit că aș vrea să le dau un pic mai mult volum. Așa că am folosit mulaje din silicon și am făcut trandafirași mici albi și frunze mai mari și mai mici pe care le-am aplicat pe mărgele (le-am lipit cu argilă polimerică lichidă).

Mie, personal, îmi plac mult aceste mărgele, mă înveselesc și mă duc cu gândul la vară, la soare, la râs de copii și bucurie. 

Sper că am reușit să vă transmit un pic de culoare și voioșie și să vă fac ziua mai frumoasă.

Vă urez o zi minunată și plină de creativitate!

Mihaela 

https://michellemaya2005.wordpress.com/

www.learnpolymerclay.com