de Mihaela Georgescu

Bună, dragii mei!

M-am gândit să vă povestesc astăzi despre argila polimerică pe care o poți confunda ușor cu sticla dicroică. Mă refer la felul în care imită culorile și luminozitatea sticlei dicroice, însă fiind un material plastic (polimeric) nu este rece precum sticla. Dar este în același timp un efect frumos care se poate obține mult mai ușor și fără instrumentele și cuptoarele specializate pe care le necesită prelucrarea sticlei.

Pentru a creea astfel de piese care îți iau ochii, într-un sens frumos, am folosit o foiță specială cu efecte holografice metalizate (din sfera nail art), care, împreună cu rășina sau cu un lac dimensional dau un efect minunat de sticlă, care bate în multe nuanțe. 

Am folosit și elemente de design din argilă polimerică de culoare neagră pentru a pune și mai mult în valoare partea colorată a piesei. 

Am adăugat și un cristal mic în centru pentru a adăuga un element de interes care să focalizeze atenția pe partea centrală a pandantivului. 

Nu eram hotărâtă cu privire la felul în care îmi doream să arate bordura piesei și am ales să lipesc soutache (un șnur împletit decorativ care se folosește în general la decorarea pieselor de tapițerie sau în moda haute couture) și trebuie să recunosc că îmi place cum se prezintă piesa la final.

Deși este o tehnică ușoară și ușor de adaptat, ea este plină de potențial pentru că se bazează pe foițele speciale de nail art. Și astfel de foițe există într-o multitudine de culori și efecte.

Sper că am reușit să vă trezesc un pic curiozitatea cu privire la argila polimerică, un mediu artistic pe care eu îl iubesc și despre care nu mă satur să povestesc niciodată.


Vă urez o zi minunată și plină de creativitate!

Mihaela 

https://michellemaya2005.wordpress.com/

www.learnpolymerclay.com