de Diana Raluca

Bună, dragilor!

Pentru azi, am pregătit o recenzie la o carte care mi-a plăcut mult, dar m-a și emoționat. Este vorba despre ’Jurnalul Annei Frank’, cartea ilustrată. 

Autor : David Polonsky, Ari Folman
Editura: Humanitas 
Anul apariției: 2018
Număr de pagini: 160

Opinia mea: Această carte acoperă un subiect sensibil, acțiuni ce s-au petrecut acum mult timp. Prezintă secvențe din Jurnalul ținut de Anne Frank în ascunzătoarea în care a locuit mult timp, ascunzându-se de naziști. Am vizionat în urmă cu o săptămână filmul, care m-a emoționat până la lacrimi, iar acum am decis să achiziționez și această carte, urmând să o cumpăr și pe cealaltă, fără ilustrații. Este chiar uimitor să vezi ce gândea o fetiță de 13 ani și cum privea ea lucrurile. 

🌸Aici aveți descrierea: 

“Jurnalul Annei Frank” a fost publicat pentru prima oara acum șapte decenii, iar lumea a descoperit ororile nazismului prin ochii unei fete de 13 ani care, în ascunzătoarea unde s-a adăpostit împreună cu familia, in 1942, și-a notat cu candoare tot ceea ce trăia și simțea.

Astăzi, însemnările zilnice ale Annei sunt transformate într-un roman grafic bazat pe ediția definitivă a jurnalului, oferindu-le tinerilor cititori o perspectivă neobișnuită și interesantă asupra istoriei, în care vocea adolescentei este însoțită de imagini puternice, vii și lămuritoare.

Voi ați citit această carte? Trebuie să menționez și faptul că se citește foarte repede. Într-o zi, ai și terminat-o. 

Mulțumesc mult pentru timpul acordat! 

O zi frumoasă! 

Diana R♡ 

https://dianaraluca.art.blog/

Credit imagine: Diana Raluca