de Mihaela Georgescu

Bună, dragii mei,

Cum ați petrecut de Paște? Eu locuiesc în Franța și trebuie să recunosc că Paștele nostru a fost liniștit. În anii trecuți mergeam la slujbă noaptea la biserica românească din Luxemburg, atunci când locuiam în nordul Franței și în ultimii ani la Geneva. Însă de data asta nu s-a putut să mergem și ne-am bucurat de slujba televizată. Și ne-am mai bucurat de faptul că suntem sănătoși. Și de bunătățile cu gust de acasă pe care le-am avut pe masă. 

Îmi place să vă vorbesc de argila polimerică și de cât de minunată este și de câte minunății se pot face cu acest mediu artistic. Însă mai este un lucru care este la fel de minunat….Este faptul că este un mediu artistic care trezește pasiuni. Și astfel s-a născut și o comunitate minunată de oameni care se exprimă artistic folosind argila polimerică. Și astfel învățăm unii de la alții… ne inspirăm unii pe alții…. Ne încurajăm unii pe alții. 

Cred că un moment decisiv pe calea mea artistică  a fost când am fost invitată să predau în Polymer Clay Adventure, care este un eveniment virtual, un fel de tabără virtuală de argilă polimerică. Și este un eveniment care se desfășoară în fiecare an, iar proiectele propuse de instructori sunt prezentate de-a lungul anului. 

A fost prima oară când am simțit cât de mult învățăm unii de la alții. Am primit mesaje de la cei înscriși în eveniment prin care îmi mulțumeau pentru că i-am inspirat, le-am deschis căi noi de exprimare sau pur si simplu le-am alimentat pasiunea pentru argila polimerică. Și, e sigur că și eu am învățat: am învățat să ascult, să definesc clar etapele unui proiect, să țin o conversație artistică antrenantă prin tematica lecției, tonul vocii și modul în care am făcut lecția interesantă. 

Proiectele mele pentru Polymer Clay Adventure, pe scurt PCA, au fost variate și sper eu interesante. Primul meu proiect a avut o inspirație etnică – Colierul Totemurilor.

Al doilea proiect a fost o incursiune în lumea lui Alice în Țara Minunilor, realizată cu argilă polimerică și rășină pentru bijuterii. 

Proiectul din anul în curs este concentrat pe Suncatchers, un termen care definește decorațiuni (cel mai ades din sticlă colorată) care se agață la geam și lasă razele soarelui să treacă prin ele creând o pată de culoare și lumină. Eu am interpretat această idee cu argilă polimerică translucidă și adaosuri de culoare. 

Vă încurajez și pe voi să continuați să învățați, să vă exprimați ideile și să vă împărtășiți inspirația din dorința de a-i inspira și pe ceilalți.

Vă urez o zi minunată ca voi!

Mihaela 

https://michellemaya2005.wordpress.com