Cuvinte în albastru intens

Recenzie

de Diana Raluca

Hey, dragilor!

Pentru azi m-am gândit să vă prezint opinia mea în legătură  cu o carte minunată, și anume, “Cuvinte în albastru intens”, pe care am citit-o anul trecut. Sper să vă placă!

Autor: Cath Crowley 
Anul lansării: 2018
Gen: dragoste
Publicată la: Editura Storia Books
Număr pagini: 304

Opinia mea: “Cuvinte în albastru intens” este o carte romantică, care mi-a plăcut mult. Consider că felul în care autoarea îmbină acțiunea propriu-zisă cu scrisorile lăsate în Biblioteca scrisorilor este pur și simplu minunat. Ca să vă povestesc puțin și despre acțiunea cărții… Rachel și Henry sunt cei mai buni prieteni încă de când erau copii, dar, sentimentele lui Rachel devin ceva mai mult decât o simplă prietenie. Finalul este unul chiar drăguț. Se citește foarte ușor. Nu vreau să intru foarte mult în detalii… citiți și o să aflați tot!

🌸Aici aveți descrierea cărții pentru mai multe detalii: 

Cath Crowley a crescut în zona rurală a statului Victoria, Australia. A studiat scriere profesională și editare la Royal Melbourne Institute of Technology și lucrează atât ca scriitoare independentă, cât și ca profesor cu jumătate de normă la Melbourne. În 2017, a fost distinsă cu premiul Indie Book pentru ficțiune Young Adult, Premiul Gold Inky și Premiul Literar al Prim-Ministrului pentru ficțiune Young Adult. Puteți găsi mai multe informații la cathcrowley.com.au.

Crowley a construit o lume plină de personaje surprinzatoare și memorabile, pe care le-a aruncat in niște circumstanțe universale care se transformă treptat in ceva extraordinar.
Booklist

Acestă poveste tulburatoare trasează călătoria de la speranță la bucuria de a trăi din nou.
School Library Journal

Cuvinte în albastru intens este o minunată analiză a durerii, a dragostei și a puterii pe care o au cuvintele. Spusă din dubla perspectivă și presărată cu fragmente din scrisori și notițe lăsate în cărțile din anticariat, Cath Crowley a creat o poveste fascinantă despre autodescoperire și maturizare, plină de personaje complicate și departe de perfecțiune… Este o scrisoare de dragoste adresată cărților, anticariatelor, oceanului, dragostei înseși și puterii de a-ți găsi drumul in viață.
Bookseller, Publisher

Una dintre cele mai romantice și incredibil de frumoase cărți pe care le-am citit in ultima vreme… Nu doar am întors paginile, ci am trăit in ele.
Jennifer Niven, autoarea bestsellerului Toate acele locuri minunate

Anticariatele sunt pline de mister. Aceasta este o poveste de dragoste. Este povestea Cărților Urlătoare, unde cititorii lasă scrisori străinilor, îndrăgostiților, poeților, cuvintelor. E povestea lui Henry Jones și a lui Rachel Sweetie. Cu ani în urmă, Rachel era îndrăgostită de Henry. În ziua de dinainte să se mute, i-a strecurat o scrisoare de dragoste in cartea lui preferată, din anticariatul familiei. A așteptat. Dar răspunsul lui nu a sosit niciodată. Acum Rachel s-a întors în oraș – si la anticariat -, ca să lucreze alături de băiatul pe care ar fi preferat să nu-l mai vadă niciodată. Are nevoie de ceva care să-i distragă atenția, pentru că fratele ei s-a înecat în urma cu câteva luni, iar ea nu mai poate sa simtă nimic.


Pe măsură ce Henry si Rachel lucrează împreună – înconjurați de cărți, privind poveștile de dragoste care prind viață în fața lor, lăsându-și scrisori între pagini -, găsesc speranța unul în celălalt. Pentru că viața poate fi de necontrolat, uneori chiar și de nesuportat. Dar se poate ca dragostea, cuvintele și o a doua șansă să fie de ajuns. 

Vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat! Sper că v-am convins să acordați o șansă acestei cărți. Vă asigur că merită citită! 

O zi minunată în continuare! 

Diana R♡

https://dianaraluca.art.blog/

Credit imagine: Diana Raluca