de Mihaela Georgescu

Bună dragii mei,

Uneori îmi place să mă opresc un pic și să mă uit la piese pe care le-am creat acum un an sau doi sau trei sau mai mulți.

Și asta pentru că uneori îmi pierd viziunea. Sunt zile când nu mai știu pe unde continuă drumul meu. Și atunci mă uit în urmă. La drumul pe care l-am parcurs deja. La bijuteriile pe care le-am apreciat  mai mult sau mai puțin la momentul acela din trecut. Și acum le revăd cu drag, cu un ochi critic parțial închis. Și îmi amintesc de bucuria de a crea. 

Și așa am dat peste un colier care mi-a plăcut mereu. Un colier cu elemente care imită porțelanul. Mie personal îmi plac mult ceșcuțele de porțelan. Și mi-a plăcut mult și ideea de a refolosi cioburi de porțelan pentru a face bijuterii. Această idee se poate adapta în multe feluri la argila polimerică. Se pot insera chiar în argila polimerică necoaptă. 

Și cum era o temă care îmi place, mi-am dorit să o adaptez la argila polimerică. Astfel am preluat  o altă tehnică de decorat denumită decoupage, adică lipirea de șervețele cu un lipici special (cu funcție dublă de lipici și de lac). Și am ales niște bucăți de servețele care se potriveau perfect ideii de portelan și flori pictate pe porțelan. Pe post de lipici / lac am folosit argilă polimerică lichidă. 

Dincolo de piesa rezultată din acest proces, vroiam să vă arăt cum se transformă cameleonic argila polimerică și poate deveni orice, inclusiv un fals porțelan.

Vă mulțumesc pentru că mi-ați citit aceste rânduri și vă urez o zi minunată plină de momente frumoase!

Mihaela 

https://learnpolymerclay.blog/

https://learnpolymerclay.com