Colierul din false bucăți de porțelan

el

de Mihaela Georgescu

Bună dragii mei,

Uneori îmi place să mă opresc un pic și să mă uit la piese pe care le-am creat acum un an sau doi sau trei sau mai mulți.

Și asta pentru că uneori îmi pierd viziunea. Sunt zile când nu mai știu pe unde continuă drumul meu. Și atunci mă uit în urmă. La drumul pe care l-am parcurs deja. La bijuteriile pe care le-am apreciat  mai mult sau mai puțin la momentul acela din trecut. Și acum le revăd cu drag, cu un ochi critic parțial închis. Și îmi amintesc de bucuria de a crea. 

Și așa am dat peste un colier care mi-a plăcut mereu. Un colier cu elemente care imită porțelanul. Mie personal îmi plac mult ceșcuțele de porțelan. Și mi-a plăcut mult și ideea de a refolosi cioburi de porțelan pentru a face bijuterii. Această idee se poate adapta în multe feluri la argila polimerică. Se pot insera chiar în argila polimerică necoaptă. 

Și cum era o temă care îmi place, mi-am dorit să o adaptez la argila polimerică. Astfel am preluat  o altă tehnică de decorat denumită decoupage, adică lipirea de șervețele cu un lipici special (cu funcție dublă de lipici și de lac). Și am ales niște bucăți de servețele care se potriveau perfect ideii de portelan și flori pictate pe porțelan. Pe post de lipici / lac am folosit argilă polimerică lichidă. 

Dincolo de piesa rezultată din acest proces, vroiam să vă arăt cum se transformă cameleonic argila polimerică și poate deveni orice, inclusiv un fals porțelan.

Vă mulțumesc pentru că mi-ați citit aceste rânduri și vă urez o zi minunată plină de momente frumoase!

Mihaela 

https://learnpolymerclay.blog/

https://learnpolymerclay.com

4 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Iti multumesc mult, Manuela! Imi salta inima de bucurie cand vad acest mesaj in limba romana. Iti urez o zi minunata si mult spor!

  Le gusta a 1 persona

  1. inaloveworld dice:

   Mă bucur din tot sufletul pentru tine, Mihaela! Postările le fac cu foarte multă plăcere, iar mulțumirile le întorc către tine și către toți cei care își împărtășesc creația pe acest site.
   O zi minunată în fiecare zi și mult spor în tot ce faci!

   Me gusta

 2. Reblogueó esto en Learn Polymer Clayy comentado:

  Hello dear friends,
  I’m sending a big thank you to my friend Manuela, from Inaloveworld for posting this article on Faux China in Romanian on MasticadoresRumania. It’s such a joy to see this article published in Romanian.
  Have a beautiful and inspired day!
  Mihaela

  Le gusta a 1 persona

  1. inaloveworld dice:

   My pleasure, Mihaela! Thank you for your kindness and such beautiful work!

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s