Pacientul

Recenzie

de Diana Raluca

Bună, dragilor!

Pentru azi, m-am gândit să vă prezint cea mai recentă carte pe care am citit-o. Și anume, “Pacientul”. Tot un thriller psihologic, asemănător cu “Pacienta Tăcută”, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am achiziționat această carte. 

Autor: Jasper DeWitt
Anul lansării: 25 septembrie 2020
Gen: thriller psihologic 
Număr de pagini: 288
Publicată la: Editura Litera 

Opinia mea: “Pacientul” este o carte care nu pot spune că mi-a displăcut, dar nici că o ador, ci undeva între cele două variante. Personal, mi-am făcut mult prea multe așteptări în ceea ce privește această carte, dat fiind faptul că “Pacienta Tăcută” este una din cărțile mele favorite. Ei bine, îl avem în prim-plan pe Joe, pacientul pe care toți doctorii care au încercat să îl trateze, nu au reușit. Acesta este internat în spitalul de psihiatrie încă de când avea o vârstă foarte fragedă, în urma coșmarurilor avute. În spatele acestui “peisaj”, se ascunde un adevăr și acțiuni cumplite, pe care noul doctor al lui Joe, Parker H., îl descoperă. Vă las pe voi să aflați ce se întămplă și ce deznodământ va avea cartea.

🌸 Aici aveți descrierea cărții:

Joseph M. este cel mai vechi si cel mai bizar pacient al unui spital de psihiatrie din New England. Faima lui tenebroasă constă in efectul catastrofal pe care il are asupra celor care vin în contact cu el: asistentele, infirmierii si doctorii care se ocupă de el pentru un timp sfârșesc prin a înnebuni sau chiar prin a se sinucide.

Nou-sosit în spital, împotriva tuturor avertismentelor și interdictiilor, tânărul medic psihiatru Parker H. are ambiția de a-l vindeca pe pacientul care nu a putut fi încă diagnosticat. La prima vedere, Joe pare perfect rațional, coerent și chiar charismatic. Și tocmai de la charisma lui pornește dezastrul. Dar care ar fi puterea lui Joe asupra celorlalți dacă aceștia nu ar avea proprii demoni, propriile spaime și coșmaruri?

Construit sub forma unor postări succesive pe internet, “Pacientul” este un roman alert, tensionat, cu un parcurs imprevizibil si cu un deznodământ șocant, tulburător.

“Un roman de debut percutant si infricoșător… Narațiunea și intriga sunt captivante, construite pe incursiuni indrăznețe în psihologie și replici dure… de o intensitate savuroasă.“-Kirkus Reviews

Cam atât pentru azi. Voi ați citit această carte? Dacă da, ce părerea aveți despre ea?

În comentarii aștept cu brațele deschise fiecare părere în legătură cu blogul. 

Vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat! 

Diana R ♡

https://dianaraluca.art.blog/

Credit imagine: Diana Raluca