Târgul Românesc de Bijuterii 2020, Prima Ediție

de Mihaela Georgescu

Dragii mei,

Sper că sunteți bine și că primăvara și soarele care se arată mai des au descrețit oleacă frunțile voastre după vremea mohorâtă de astă iarnă.

Eu mă simt învigorată de energia din natură, de soarele care se arată mai des și de florile care se deschid peste tot în jurul meu.

Vroiam să vă vorbesc despre prima ediție a Târgului Românesc de Bijuterii 2020, care s-a ținut în luna septembrie a anului trecut.

Dintr-o întâmplare fericită am aflat de selecția pentru acest eveniment și mi-am zis ca aș putea să încerc să aplic și eu. Așa ca mi-am pregatit un portofoliu frumos și am trimis dosarul meu de intenție, însă fără a-mi face mari speranțe. Am fost un pic surprinsă și speriată cand m-au anunțat că pot să pregătesc o colecție sau chiar două, pentru a fi expuse / vândute în cadrul târgului. În primul moment m-am speriat, dar apoi am simțit un sentiment de recunoștință pentru că mi se dă o asemenea șansă, deși nu mă simțeam pregătită pentru așa ceva (dar oare suntem mereu pregătiți când vine vremea să facem un pas înainte?).

Intenționam să vin personal la târg, însă din cauza restricțiilor de călătorie nu a fost posibil acest lucru. Pot spune totuși că prietenii care au trecut pe la târg, la recomandarea mea, au fost plăcut impresionați de eveniment, de locația frumoasă aleasă (Clădirea Arcub, un han istoric de secol al- XIX-lea și de bijuteriile mele. Mi-a plăcut replica unei prietene care mi-a spus că acest eveniment a fost ca o gură de aer după o vară plină de restricții și lipsită total de evenimente culturale.

Nu v-am zis prea multe, până acum, despre bijuteriile mele. Ei bine, am pregătit o colecție de bijuterii din argilă polimerică albă, cu mici detalii argintii. E ciudat pentru că eu creez în general bijuterii colorate sau foarte colorate și un alb imaculat nu este tocmai stilul meu. Însă așa am simțit eu sa redau interpretarea unor bijuterii moderne din argila polimerică.

Pentru mine, a fost un moment foarte important pentru că a fost primul eveniment major la care particip și care nu se desfășoară online, pentru că a trebuit să mă lupt cu mulți demoni interiori personali (ca-n War of Art de Steven Pressfield ) până am reușit să creez aceste piese și pentru că am făcut loc și pentru argila polimerică în lumea bijuteriilor moderne din România și sunt mândră de asta. Argila polimerică este un mediu minunat, însă cum este un mediu mai tânar, se luptă încă să obțină o credibilitate în arta modernă (din fericire este asociată din ce în ce mai puțin cu activitățile pentru copiii și iși capătă locul ei în sfera artistică).

Vă urez o zi minunată și plină de creativitate!

Mihaela

https://learnpolymerclay.blog