de Florin Petrescu

Ne amintim de o regiune pitorească, încărcată de istorie și tradiție, punte de legatură dintre trei țări – Grecia, Bulgaria și Turcia. Este vorba bineînțeles de Tracia.

Purtând numele vechilor traci, provincia a făcut parte din Imperiul Bizantin, ulterior din Imperiul Otoman ca mai apoi urmând să fie impărțită între statele amintite mai sus.

Tracia are ieșire atât la Marea Egee în sud, cât și la Marea Neagră în est și Marmara în sud-est. În zonă sunt și munți, în special Rodopii. Printre cele mai importante orașe sunt – Komotini (Grecia) Xanthi (Grecia), Alexandropoli (Grecia), Burgas (Bulgaria) Edirne (Turcia).

Pe lângă potențialul său natural, în Tracia se găsesc ruine antice grecești, lăcașe de cult (atât biserici și mănăstiri cât și moschee), case tradiționale și un folclor deosebit, ce cuprinde numeroase melodii și dansuri tradiționale ritmate.

Pentru astăzi prezentăm doar o mică parte din Tracia în câteva imagini, dar în viitoare articole vom discuta detaliat și despre alte lucruri interesante de descoperit în aceastâ minunatâ regiune.

Dansuri din Tracia:

Articol postat aici: https://turismsiculturainbalcani.wordpress.com

Imagini: https://turismsiculturainbalcani.wordpress.com