Cât de scumpă este o clipă de IUBIRE?

el

de Manuela Timofte

Trăim într-o societate plină de egoism, mândrie, luptă pentru putere și bani. Cu toate acestea, avem acces la atâtea cunoștințe și putem avea și obține tot ceea ce ne dorim. Dar de ce nu putem împărtăși iubire în loc de ură și furie? Am găsit propriul meu răspuns și o mică poveste din viața mea mi-a confirmat gândurile. Această poveste are răspunsul născut din inocența sufletului de copil.

O poveste reală

Într-o zi, prietena mea, o fetiță dragă mie mi-a spus:

 • «Știu o poezie; vrei s-o asculți? ”
 • Vrei să mi-o spui acum? (Aveam planificat să lucrăm împreună la un proiect al ei pentru școală).
 • Da, te rog, pentru că nimeni nu are timp pentru mine. Mami este întotdeauna obosită, nervoasă și spune că nu are timp. De asemenea, tatăl meu este obosit sau nu are răbdare să mă asculte. ”

Imagine de lisa runnels de la Pixabay

 

Căutând explicații

Am tăcut … Explicațiile au continuat și au curs una după alta. Am înțeles că fetița vroia să-mi dea cât mai multe explicații. Era felul ei de a încerca să-și ascundă frica că îi puteam oferi și eu un motiv pentru care să nu o ascult.

Ascultând-o, mi-am adus aminte de mine și de alții cerând un moment de atenție de la părinți. Un moment care venea mai târziu sau poate … niciodată.

Ai trăit acele momente în copilărie? Câți dintre voi nu v-ați văzut părinții alergând la muncă, pentru a vă oferi hrană și tot ceea ce credem că avem nevoie pentru a trăi. … Cu toate acestea, ei nu au putut găsi un moment pentru a-și mângâia copilul sau pentru a se juca cu el. Ei considerau că nu au suficient timp. Totul a devenit mai important decât mângâierea unui suflet mic. Totul este mai important decât un moment de iubire …

Puteți întreba „Câți oameni nu și-au primit momentul de iubire?” Pentru mine, răspunsul este:

Trăim într-o societate furioasă, în care oamenii caută întotdeauna să realizeze ceva material și să se îmbogățească. O societate în care violența încearcă să domnească mereu, la fiecare colț de stradă și frustrarea este puternică. Comunități în care bunătatea și dragostea înseamnă prostie și sunt tratate ca atare. Nu am primit momentele noastre de iubire și nu știm cum să le oferim.

Cât de bine este pentru un copil?

Astfel de momente repetitive din viața unui copil nu îi ajută cu nimic. Ele întăresc doar o înțelegere falsă – că el, copilul nu este suficient de bun pentru a fi iubit. Lipsa timpului din partea părinților este o explicație pe care o primește și cu care crește. Adevărat, un părinte poate fi obosit de la serviciu. Cu toate acestea, el găsește timp pentru telefon, pentru bârfe, pentru un film. Dar o îmbrățișare sau un joc cu copilul său? Sunt momentele de iubire pe care un copil le dorește.

Câți oameni nu au oferit copilului acel moment la care tânjea? Câți nu s-au gândit că, dacă are bani, haine și mâncare, sau un telefon nou sau un joc nou, ar trebui să știe că este iubit.

Este adevărat că, copilul nu știe că este nevoie de muncă și bani. Știe că vrea o îmbrățișare, un zâmbet de la mama sa și încurajări de la tatăl său.

Un copil simte IUBIREA

O picătură de iubire poate fi considerată vitală pentru sufletul unui copil. Poate fi nesemnificativă pentru un adult care știe că nu are timp sau are ceva mai bun de făcut. Obosit de la serviciu, petrecând timpul cu ceva pentru a-și face o „viață bună” este mai important decât să petreci timp citind sau ascultând o poveste, o poezie sau jucând un joc cu copilul tău.

Copilul trăiește o emoție negativă a respingerii, că părintele nu are timp pentru el. Poate crede că, probabil a făcut ceva greșit și că este pedepsit pentru asta. Acea emoție negativă devine frustrare în timp. Aceasta devine mai profundă ca adolescent. O poate trăi toată viața. Ca adult, el va ști că «nu pot fi iubit, nu sunt demn, nu sunt bun, nu pot face ceva singur și trebuie să caut cineva sau ceva care să fie al meu pentru a ști că pot fi iubit.» V atrăi relații lipsite de «viață». Iubirea toxică, râurile de lacrimi, căutarea iubirii în alte forme doar pentru a face pe plac celorlalți vor fi dovada că poate fi … iubit.

O picătură și un ocean

Un strop de iubire poate fi un ocean de fericire și poate fi întreaga lume dacă o primești atunci când sufletul o cere. De asemenea, poate fi un ocean de durere în care să înoți o viață dacă ți se refuză, mai ales ca și copil.

Undeva, adânc în sufletul meu, știu că ascultând acea poezie, i-am oferit acelei fetițe un ocean de fericire. Cum știu? Pentru că zâmbetul ei era ca o zi de vară și pictat pe fața ei strălucitoare. Mai mult, știu că fetița mi-a oferit înapoi un ocean de fericire când mi-a zâmbit.

Cât de scump este un moment de iubire?

Nu costă nimic, pentru că este GRATUIT!

Postat aici: https://inalove.world

Credit imagine principală: André Santana de la Pixabay 

4 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Issabela dice:

  Așa cred și eu. Lipsa clipei de iubire din copilărie e trauma care ne va însoți o viață.

  Le gusta a 4 personas

  1. inaloveworld dice:

   Mulțumesc foarte mult pentru opinia împărtășită!

   Le gusta a 1 persona

 2. Multumesc mult draga Manuela pentru împărtășirea acestor gânduri minunate. O clipă de IUBIRE este nepretuita.. de foarte nulte ori darurile neașteptate primite de la acești ingerasi te iau pe nepregatite .. nu stii ce sa răspunzi…doar zâmbești si-i imbratisezi…
  Cel mai mare dar pe care l-am primit din partea unei fetițe a fost ,, vreau ca tu sa fi mama mea,, am zâmbit, era fetița unor cunostinte care venea uneori la joaca la noi, fetița mea fiind de varsta apropiată…imi amintesc ca fii d copil, o prietena a mea i-a spus la fel mamei mele.. Zâmbesc, pentru toate darurile de suflet primite de la suflete minunate de copii care manifesta IUBIREA intr-un fel ingeresc…
  Multumesc pentru articol, te îmbrățișez cu drag ! ❤🙏🌺😘

  Le gusta a 1 persona

  1. inaloveworld dice:

   Adevărat, Daniela! Ei oferă daruri care ne iau pe nepregătite, dar în același timp sunt daruri de cea mai mare valoare, pentru că vin din inima pură de copil, din iubirea lor necondiționată.
   Mulțumesc din suflet pentru împărtășirea gândurilor tale și te îmbrățișez cu mult drag! ❤ 🔆 🌈 ❤

   Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s