Idei de Cercei – 3

Cercei festivi în tonuri de albastru 

de Mihaela Georgescu

Dragii mei,

Sper că v-au plăcut cerceii din lut polimeric pe care vi i-am prezentat în articolele anterioare. Eu, una, sunt încântată să vă prezint creațiile mele. Cât despre cei care lucrează deja cu lutul polimeric, sper să îi inspir să încerce și alte tehnici, alte culori, ale forme. De fapt îmi doresc să îi inspir să experimenteze. Să se lase surprinși de lutul polimeric, să lase loc și pentru un pic de magie. 

Să revenim la perechea de cercei festivi pe tonuri de albastru. Pentru acest model, am folosit argilă polimerica cu efecte metalizate și albastru ultramarin. Trebuie să recunosc faptul că sunt topită după culorile metalizate, fie că este vorba de pastă polimerică cu reflexe metalice ori de vopsea acrilică metalizată.

Am folosit de asemenea și ecranul meu preferat de serigrafie (care cuprinde patru modele florale) și pudră de mica. Pudra de mica se folosește foarte mult în industria cosmetică și stă la baza fardurilor de pleoape. Se găsește în foarte multe culori și este minunată pentru a da reflexii colorate metalizate argilei polimerice. 

Așa cum am spus deja, argila polimerică trebuie coaptă la cuptor pentru a deveni rigidă și foarte rezistentă. În plus, este foarte interesant faptul că ea păstrează definitiv forma pe care o are în timpul procesului de coacere. Dacă este coaptă pe un obiect convex, va avea o formă bombată după coacere și își va păstra definitiv această formă. Am profitat de această proprietate a argilei polimerice pentru a face două elemente rotunde pe care le-am modelat în jurul unui cutter metalic. Le-am copt direct pe cutter și le-am scos de pe cutter-ul metalic la sfârșitul procesului de coacere. 

Îmi place uneori să adaug o mărgică sau un cristal pentru un plus de romantism sau de sofisticare. Am adaugat o brioletă de cristal pentru a accentua tenta festivă a cerceilor. 

Este o idee simplă, însă ea se poate declina în diferite culori, forme sau diferite mărimi ale elementelor componente. 

Vă mulțumesc pentru că ați citit acest articol! Vă urez o zi minunată și plină de creativitate!

Mihaela 

https://learnpolymerclay.blog

https://learnpolymerclay.com

5 comentarios en “Idei de Cercei – 3”

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s