Idei de Cercei pentru Crăciun – 2

Cercei «Cununiță de Crăciun»

de Mihaela Georgescu

Dragii mei,

În continuare vreau să vă trezesc curiozitatea și să vă arăt o altă pereche de Cercei cu inspirație de sezon, realizați din argilă polimerică.

De data asta, am folosit argilă polimerică verde și argilă polimerică rosie. 

O etapă foarte importanta in lucrul cu argila polimerică este pregătirea ei, adică «incălzirea» argilei. Se poate malaxa până devine maleabilă sau se poate folosi o mașină de făcut paste, identică de altfel cu mașina de făcut foi de paste. Doar că, dupa ce a fost folosită cu argilă polimerică, nu poate fi refolosită la gătit in bucătărie.

Pentru această pereche de cercei am preferat să fac eu și cadrul metalic de susținere, in engleză «hoop», insă un astfel de cadru se poate achiziționa și de la magazinele care vând materiale pentru făcut bijuterii.

Apoi am inceput să lucrez cu lut verde. 

Am făcut o bază din argilă polimerică verde pe care am inceput să aplic frunze in miniatură. Am format o bilă mititică, am aplatizat-o, apoi i-am dat o forma mai ovală și am imprimat o textură asemănătoare celei de pe frunzele normale folosind un instrument cu vârf de ac.

Când modelezi astfel de frunze in miniatură te simți ca un copil care se joacă cu plastilina, fără griji, cu inima ușoară și incântat de rezultat, indiferent de cât de reușită este piesa la final.

Și așa am decorat toată baza de argilă polimerică. 

Apoi, am folosit un pic de argilă polimerică roșie și am făcut niște fructe mici rotunde, care ne duc cu gândul la decorațiunile de Crăciun.

Am pus totul la cuptor timp de 40 minute la 110 grade Celsius. 

Am așteptat să se răcească și apoi am folosit un stilou cu cerneală transparentă și pudră de gofrare (Wow Sparkling embossing powder) pentru a da impresia că cerceii sunt o cununiță plină de zăpadă. Am folosit un aparat cu aer cald să fixez pudra alb strălucitoare.

Apoi am pus agățători de cercei. Et voila!

Vă urez o zi minunată și creativă!

Mihaela 

https://learnpolymerclay.blog/

https://learnpolymerclay.com

4 Comentarios Agrega el tuyo

 1. Reblogueó esto en Learn Polymer Clayy comentado:
  Thank you, Manuela from Inaloveworld, for posting this article on how to make Christmas clay earrings and for giving me the opportunity to share my passion for clay with the amazing people that follow this blog!

  Me gusta

 2. Multumesc, Manuela – Inaloveworld pentru promovarea acestui articol si pentru ca imi oferi ocazia sa imi impartasesc pasiunea cu oamenii minunati care citesc acest blog!

  Le gusta a 1 persona

  1. inaloveworld dice:

   Cu mult drag, Mihaela!
   Eu îți mulțumesc pentru faptul că nu te-ai dat în lături la a răspunde invitației de colaborare și de a-ți împărtăși pasiunea cititorilor acestui blog.
   ❤🔆 🌈

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s