Idei de Cercei pentru Crăciun

de Mihaela Georgescu

Dragii mei,

Vreau sa vă vorbesc despre argila polimerică sau lutul polimeric. Poate ați văzut deja bijuterii in miniatură, foarte colorate și simpatice făcute din argila polimerică. Sau imitații foarte reușite de flori, care nu se ofilesc niciodata…. 

Atunci cand am descoperit prima dată argila polimerică mi s-a părut că e ceva pentru copii. Insă, in timp, am văzut ca este mult mai mult decât atât. Este un mediu artistic foarte ușor de folosit și care se poate transforma in orice. In bijuterii, in decorațiuni, in diverse vaze decorative, tablouri, etc. Trebuie copt la cuptor pentru a se intări definitiv.

Si deși este un fel de plastic, pentru mine este cel mai minunat mediu de exprimare artistica. Pentru că poți să il folosești ca să imiți in mod foarte reușit materiale naturale (lemn, piatră, diferite metale, etc.) și de fapt se poate transforma in orice.

Vreau să vă arăt 3 perechi de cercei pe care i-am creat din argilă polimerică inspirată fiind de ideea Crăciunului, a albului cu roșu, a veseliei și a colindelor de Craciun. 

Argila polimerică este foarte maleabilă și dacă presezi o textură, orice model in relief, modelul respectiv se imprimă in argilă si astfel se pot crea texturi foarte interesante in piesele finale. Eu folosesc aceasta tehnică pentru a imprima un model gofrat pe care il folosc pentru partea din spate a cerceilor. Atunci cand porți o pereche de cercei, ei se pot rasuci, astfel incât este important ca și spatele bijuteriilor să fie la fel de frumos și de ingrijit ca și fața lor. 

Am folosit un ecran de serigrafie pentru a imprima un model floral. Am folosit culori acrilice (roșu și alb). 

Am un as in mânecă pentru bijuteriile cu tentă iernatică… am descoperit o pudră de gofraj care seamănă mult cu un sclipici in relief și cu zăpada… Se fixează cu căldură. In general, se folosește la crearea de felicitări de Crăciun. Dar merge perfect și cu argila polimerică. 

Dupa ce am copt piesele la cuptorul electric (40 minute la 110 grade C), am turnat rășina UV. Imi place să utilizez rășina atunci când vreau ca piesele de argilă polimerică să semene cu mărgelele de sticlă colorată. 

Am prins elementele intre ele  cu inelușe metalice. Apoi, mai trebuie agățate incuietorile de cercei și sunt gata de purtat.

Sper ca v-au placut cerceii si că v-au inveselit un pic ziua. Așa mi-aș dori.

Să aveți o zi liniștită, frumoasă și să fiți inconjurați de oameni frumoși la suflet!

Mihaela

https://learnpolymerclay.blog/

https://learnpolymerclay.com/

5 comentarios en “Idei de Cercei pentru Crăciun”

  1. Mă bucur că îți plac, Daniela! Tocmai pentru astfel de oameni ca tine, doritori de a crea, am rugat-o pe Mihaela să ofere informații despre ideile sale materializate în lucruri atât de frumoase!
   Îți mulțumesc pentru gândurile tale, te îmbrățișez cu drag și îți doresc ca fiecare zi să îți fie minunată!
   ❤🔆 🌈

   Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s