Daniela Topîrcean – Interviu

"Eu sunt minunatul sunet
 imperceptibil,
 imponderabil,
 al iubirii. … "
- Daniela Topârcean, Sunt

1. De când scrii? Poți explica în câteva rânduri? În ce oraș locuiești?

Poezia este o pasiune mai veche … Am început să scriu din adolescență, din liceu și universitate … totuși, anul în care am început să scriu cu mai multă intensitate a fost 2012 și de atunci am continuat să scriu frecvent. Mă inspiră muzica, frumusețea oamenilor, frumusețea universului reflectată în cel mai pur sentiment: iubirea. Mi-am compilat poeziile într-un volum pe care vreau să îl public în curând. Locuiesc în România, într-o regiune frumoasă înconjurată de dealuri și munți, lângă un minunat oraș medieval, orașul Sibiu situat în regiunea Transilvaniei.

2. Consideri că, în actuala Pandemie, singurătatea îți influențează rețeaua de contacte și lectură (fie o carte fizică, fie o lectură digitală)? În opinia ta, a crescut?

Cu excepția unei scurte pauze, mi-am continuat activitatea profesională în timpul pandemiei. Consider că situația generată de acest lucru a influențat rețeaua mea de contacte doar într-o măsură mai mică. În ceea ce privește cărțile, vă pot spune că, deși în această perioadă am accesat un număr mare de cărți sau articole în format digital, prefer și cărțile tipărite în format fizic.

3. Uneori postarea digitală, îți schimbă inspirația sau metodele de lucru? Consideri că accesul unui cititor care citește pe o tabletă, computer sau telefon mobil în diferite spații poate fi un lucru decisiv pentru a scrie sau pentru a fi citit?

Cred că dezvoltarea tehnologiei care permite accesul la o gamă largă de informații de pe tabletă, computer sau telefon este binevenită și benefică. Uneori compun poezii pe telefonul mobil, iar acest lucru se întâmplă destul de des în ultima vreme. Da, publicarea digitală poate fi o parte crucială a scrierii sau citirii informațiilor. Este uimitor cât de multe informații pot fi accesate în format digital.

4. Crezi că oferta corectă a Masticadores de a găsi acel cititor digital în zonele urbane mari este corectă? Care este părerea ta despre asta?

Cred că Masticadores a avut o inițiativă minunată și cred că, datorită tehnologiei, cititorul poate accesa informațiile furnizate în format digital atât în ​​zonele urbane cât și în cele rurale. Practic, cititorul digital poate fi găsit peste tot în lume și faptul că informațiile circulă cu relativă ușurință este un lucru minunat.

5. Ce ți-a oferit participarea ca scriitor la Masticadores?

Participarea ca scriitor la Masticadores înseamnă o mare bucurie pentru mine, pentru care îi mulțumesc Manuelei Timofte și întregii echipe editoriale. Mi-a oferit ceva foarte prețios … un zâmbet din inimă … bucuria de a împărtăși cu oameni frumoși poezia care vine din templul inimii și sufletului meu. Mi-a dat bucuria de a citi articolele prețioase oferite de alții. Cred că, fiecare dintre noi, ca ființe umane, ca suflete unice întrupate acum și aici, poate face din această lume un loc mai bun și mai frumos împărtășind iubirea.

Interviul a fost publicat inițial aici: https://gobblersmasticadores.wordpress.com/

Imagine de Free-Photos de la Pixabay 

20 comentarios en “Daniela Topîrcean – Interviu”

   1. Mulțumesc din inimă dragă Manuela pentru publicarea variantei în limba română a interviului.
    Sunt onorată și fericită să colaborez în cadrul acestui proiect minunat la care, cu certitudine vor adera și alți români.
    Te îmbrățișez cu drag ! Mult succes ție , mult succes tuturor !
    ❤💛💙

    Le gusta a 2 personas

   2. Cu mult drag, Daniela!
    Mă bucur că dorința ne este comună, să participe cât mai mulți români, trecând de barierele egoului.
    Succesul să fie pentru oricine, oricând, oriunde atât timp cât este pentru binele tuturor!
    Te îmbrățișez cu mult drag!
    ❤🔆 🌈

    Le gusta a 2 personas

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s